Bij animaties wordt er snel gedacht aan drukke en overdreven effecten. Maar animaties kunnen ook gebruikt worden om de gebruikerservaring te verbeteren. Het is wel belangrijk om bij de combinatie van animatie en webdesign rekening te houden met bepaalde aspecten.
Animaties kunnen ervoor zorgen dat jouw website leuker wordt. Met mooie animaties kun je voor een wow-effect zorgen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat dit niet het hoofddoel van een animatie moet zijn. De animaties moeten namelijk ook functioneel zijn. Je kunt er met behulp van animaties voor zorgen dat je bezoekers de content op de website beter begrijpen.
Functionele animaties zijn subtiele animaties met een duidelijk en logisch doel. In ons eerdere artikel over de meest gemaakte fouten van webdesign, hebben wij het al gehad over een te creatieve (en daardoor vaak te drukke) website. Probeer er daarom met subtiele animaties voor te zorgen dat jouw website niet één van die te creatieve websites wordt.
Met animaties kun je de bezoekerservaring verbeteren en zorgen voor meer engagement en conversies. Er zijn over het algemeen 4 type animaties:
1. Animaties die de websitebezoeker naar de call to action leiden (bijvoorbeeld een bewegende button);
2. Animaties voor het laden van een pagina (bijvoorbeeld een draaiend tandwiel);
3. Animaties die de websitebezoekers feedback geven op hun interacties (bijvoorbeeld een bewegend winkelmandje als iemand iets aan zijn of haar bestelling toevoegt);
4. Animaties die aantonen hoe ver de websitebezoeker is (bijvoorbeeld een progress bar).
Een groot nadeel van animaties is dat het je website erg kan vertragen. Zeker in het tijdperk van smartphones is het belangrijk om een snelle website te hebben. Let daarom op het aantal animaties dat je gebruikt en zorg ervoor dat je echt alleen noodzakelijke animaties gebruikt.
Met animaties kun je de gebruiksvriendelijkheid van jouw website verbeteren. Voeg bijvoorbeeld animaties toe om een proces uit te leggen of de USP’s van jouw product of dienst te laten zien. De websitebezoekers kunnen de content op deze manier beter begrijpen zonder dat zij grote stukken tekst hoeven te lezen.
Door middel van interactieve elementen kun je de betrokkenheid vergroten en daarmee het bouncepercentage verlagen. Interactieve elementen provoceren bezoekers om rond te klikken. Hierdoor kunnen de conversieratio’s mogelijk toenemen.
Krijg je niet genoeg klanten via jouw website? Dan ben je bij Free 2 Play aan het juiste adres. Met ons webdesign zorgen wij voor meer klanten. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op.
© Free 2 Play Marketing 2022. Alle rechten voorbehouden.
© Free 2 Play Marketing 2022. Alle rechten voorbehouden.