Conversiepercentage (conversieratio)

Conversiepercentage (conversieratio)

Het conversiepercentage is de verhouding tussen het aantal bezoekers op een website en de personen die een vooropgesteld doel hebben behaald. Dit kunnen onder andere aankopen of aanmeldingen zijn. Een andere benaming is de conversieratio.

Ben je toe aan: 

Meer klanten, meer omzet én meer rust?

Met de 3M Formule van Free 2 Play helpen wij jouw onderneming groeien. Wij zorgen voor meer klanten, meer omzet én meer rust in je bovenkamer. 

Wat is het conversiepercentage?

Wat is het conversiepercentage?

Stel dat jouw website 100 bezoekers krijgt, waarvan 1 bezoeker een aankoop doet. De conversieratio is dan 0.01. Het is erg belangrijk om dit percentage goed in de gaten te houden, zodat de effectiviteit van het conversiepad bepaald kan worden. Als je extra geld in een campagne stopt waarvan slechts enkele bezoekers converteren, is dat een teken dat het aanbod van de campagne niet overeenkomt met de wensen van de bezoeker. Door het conversiepercentage in de gaten te houden, weet je wanneer je aan de slag moet met conversieoptimalisatie.

Vuistregels en benchmarks

Er zijn een aantal vuistregels en benchmarks met betrekking tot het conversiepercentage die je in je achterhoofd moet houden:

• Gemiddeld liggen conversiepercentages van websitebezoek tot aankoop tussen de 0,5% en 7%. Meestal ligt dit percentage rond 1,5%.
• Hoe hoger de prijs van de producten of diensten, hoe lager het conversiepercentage.
• Bekende merken hebben hogere conversiepercentages dan minder bekende merken.
• Conversiepercentages zijn te verbeteren middels conversie optimalisatie.
• Goede conversiepercentages zijn een teken van een goede website en Google beloont goede websites met hogere rankings.
• Branded search (zoekopdracht met merknaam) en direct verkeer scoren meestal de beste conversiepercentages.

Hulp nodig bij conversie optimalisatie?

Onze conversie experts weten als geen ander hoe zij jouw conversiepercentages kunnen verbeteren. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend gesprek.