Facebook Ad Library

Houd jij jezelf veel bezig met Facebook marketing? Of wil jij hiermee beginnen? Dan is het verstandig om de Facebook-activiteiten van jouw concurrenten te analyseren. En daar heeft Facebook een ontzettend handige tool voor ontwikkeld: de Facebook Ad Library.

Ben je toe aan: 

Meer klanten, meer omzet én meer rust?

Met de 3M Formule van Free 2 Play helpen wij jouw onderneming groeien. Wij zorgen voor meer klanten, meer omzet én meer rust in je bovenkamer. 

Facebook Ad Library

Met de Facebook Ad Libary kun jij onder andere de advertenties van elke Facebook adverteerder bekijken. Een groot voordeel van deze tool is dat het zonder Facebookaccount te gebruiken is.

Om meer toelichting te geven over de Facebook Ad Libary, gebruiken wij Albert Heijn als voorbeeld.

Facebook Ad Library

Op het beginscherm kun je het land waarin de advertenties actief zijn, het advertentietype en een trefwoord of adverteerder invoeren. 

Facebook Ad Library

Vervolgens beland je op de overzichtspagina voor Albert Heijn. Je kunt hier verschillende dingen inzien, zoals de datum van oprichting en een eventuele pagina naam wijziging.

Facebook Ad Library

Als je verder naar beneden scrolt, kom je bij de lopende advertenties van het bedrijf terecht. Je kunt hier ook extra filters toevoegen, zoals de platformen waarop de advertenties gepubliceerd zijn en welke mediatypen er gebruikt zijn. 

Wat zijn de voordelen van deze gegevens?

Een groot voordeel van de Facebook Ad Libary is dat je inspiratie op kunt doen op basis van de advertenties van de concurrenten. Daarbij kun je jouw eigen advertenties vergelijken met die van de concurrenten, en eventuele verbeterpunten analyseren. Zorg er wel voor dat je de advertenties van de concurrenten niet volledig kopieert. Dat werkt namelijk niet. Gebruik de tool om inzicht te krijgen en inspiratie op te doen.

Gegarandeerd succes binnen 60 dagen

Lukt het niet om een succesvolle Facebook campagne op te zetten? Of heb je hier simpelweg de tijd niet voor? Dan ben je bij Free 2 Play aan het juiste adres. Onze social media experts zetten effectieve campagnes binnen het netwerk van Facebook op, waarmee jij gegarandeerd meer klanten krijgt. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op.