5 online marketing tips voor fitness

Ben jij een fitness ondernemer en ben je op zoek naar tips voor een goede marketingstrategie? In dit artikel leggen we uit hoe je een succesvolle marketingstrategie kunt toepassen.

Ben je toe aan: 

Meer klanten, meer omzet én meer rust?

Met de 3M Formule van Free 2 Play helpen wij jouw onderneming groeien. Wij zorgen voor meer klanten, meer omzet én meer rust in je bovenkamer. 

1. Buying persona’s

In veel gevallen hebben fitnesscentra veel competitie in hun eigen gebied. Dat maakt het soms lastig om de juiste doelgroep te targeten. Veel sportscholen en fitness ondernemers richten zich daardoor op het algemene publiek, maar de boodschap wordt hierdoor te breed om op te vallen.

Probeer daarom eerst te bepalen op wie je jouw diensten wilt richten. Maak op basis van deze informatie 3 specifieke buying persona’s die jouw concurrentie (misschien) niet target. Richt jouw marketing uitingen vervolgens in aan de hand van deze persona’s. Zijn ouderen bijvoorbeeld jouw doelgroep? Gebruik in je uitingen dan geen drukke content, maar houd het simpel en duidelijk. Op deze manier zorg je dat jouw doelgroep zich echt aangesproken voelt en er interesse wordt gewekt. 

2. Social media

Social media is nog steeds één van de meest gebruikte marketing tools. Jouw social media profiel geeft je de mogelijkheid om een persoonlijke connectie aan te gaan met de (potentiële) leden van jouw fitnesscentra. Bekijk regelmatig de profielen van jouw concurrenten. Wat voor content posten zij? Hoe proberen zij met hun doelgroep te communiceren? 

Bedenk van tevoren wat jouw merkidentiteit is. Welke emoties wil je bij jouw doelgroep naar boven halen? Veel fitnesscentra plaatsen afbeeldingen en videos van hele gespierde mensen. Hoewel er een heleboel mensen zijn die er ook zo uit willen zien, is dit vaak geen realistisch beeld. Probeer je daarom te onderscheiden door afbeeldingen en videos van echte leden te delen (met toestemming natuurlijk). Vertel hun verhaal en laat aan potentiële leden zien wat er haalbaar is bij jouw sportschool.

3. Social Advertising 

Ga naast het posten van organische social media berichten ook aan de slag met Social Advertising. Hoewel het erg belangrijk is om organische volgers te verzamelen, is de advertising kant van social media ook een ideale manier om veel potentiële leden te bereiken. 

Met Social Advertising kun je gemakkelijk jouw buying persona’s bereiken door middel van de uitgebreide targeting opties. Je kunt onder andere targeten op interesses en locatie. Zo zorg je er ook voor dat iedereen die jouw advertentie ziet, dichtbij jouw sportschool woont. De meeste mensen zullen namelijk niet al te lang willen reizen voor een sportschool of personal trainer. 

Focus bij het maken van de advertenties weer op jouw merkidentiteit. Wat kun jij voor de potentiële leden betekenen? Waarom wilt iemand lid worden van jouw sportschool? Ga niet teveel met kortingen en acties strooien, maar zorg er weer voor dat jouw doelgroep zich echt aangesproken voelt.

4. Content = key

Content is de manier waarmee je jouw verhaal kunt vertellen en jouw diensten en producten kunt verkopen. Contentmarketing is het verkrijgen van leads door middel van waardevolle, gratis content en het converteren van deze leads naar klanten. Het is belangrijk om gratis waardevolle content te delen zodat je geloofwaardigheid en loyaliteit creëert. Als je het vertrouwen gewonnen hebt, kun je overgaan tot verkoop.

5. Mond-tot-mond reclame

Mond-tot-mond reclame is de beste marketing voor elke ondernemer. Je geeft hier namelijk geen geld aan uit én het komt veel geloofwaardiger over. Je neemt nu eenmaal sneller iets aan van een vriend of vriendin dan van een advertentie die je ergens op internet ziet. Focus daarom op het creëren van een community binnen jouw sportschool. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw leden positief over jouw sportschool zullen praten en meer potentiële leden kunnen aantrekken. 

Ga ook aan de slag met reviews. Veel mensen gaan namelijk op zoek naar reviews voordat zij een aankoop doen. Reviews zorgen er daarom voor dat de waarde van jouw onderneming omhoog gaat. En hoe meer reviews, hoe beter. Vraag jouw huidige leden om een review achter te laten op Google en op Facebook.

Free 2 Play

Heb je hulp nodig bij het opzetten van jouw marketing strategie? Bij Free 2 Play hebben wij veel fitnesscentra geholpen met het genereren van meer klanten via online marketing. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!