Adverteren in Instagram Reels

De laatste jaren is video content steeds populairder geworden. Het krijgt daarom ook een steeds grotere rol op verschillende social media kanalen. Zo ook op Instagram. Na de komst van TikTok ontwikkelde Instagram een nieuwe functie: Instagram Reels. Instagram Reels is ideaal om een groot publiek te bereiken en kan ook gebruikt worden voor adverteren. In dit artikel lichten we toe hoe je met Instagram Reels kunt adverteren

Ben je toe aan: 

Meer klanten, meer omzet én meer rust?

Met de 3M Formule van Free 2 Play helpen wij jouw onderneming groeien. Wij zorgen voor meer klanten, meer omzet én meer rust in je bovenkamer. 

Instagram Reels

Reels zijn korte verticale video’s die vergelijkbaar zijn met de video’s op TikTok. De video’s duren 15-30 seconden. Je kunt de video’s binnen Instagram maken, bewerken én muziek en tekst toevoegen. Het grote verschil met Instagram Stories is dat deze video’s niet verdwijnen na 24 uur. Jouw Reels zijn zichtbaar op jouw Instagram profiel en worden weergegeven in het Explore tabblad. In het Explore tabblad kunnen jouw Reels ontdekt worden onder een bredere Instagram-community. Het is dus een ideale manier om meer mensen dan alleen jouw volgers te bereiken.

Adverteren met Instagram Reels

Reels advertenties worden weergegeven tussen afzonderlijke Reels. De advertenties kunnen tevoorschijn komen in de tabbladen Reels of Ontdekken, in Stories en in je Feed. Gebruikers hebben de mogelijkheid om jouw advertentie te liken, te bekijken, op te slaan, te delen en erop te reageren.

Met Instagram Reels is het alleen mogelijk om video’s te gebruiken. Zoals wij al eerder benoemd hebben speelt video een steeds belangrijkere rol in ons leven. Video is een ontzettend goede manier om een verhaal over te brengen. Door middel van video kun je emoties zichtbaar maken en jouw verhaal versterken.

Instagram Reels advertenties maken

Je kunt Reels advertenties maken met de advertentie manager van Instagram en Facebook. Hierbij zet je een campagne op zoals je dit altijd zou doen en vink je bij de plaatsing Instagram Reels aan. Het is hierbij wel belangrijk dat je de advertentie opgeslagen hebt.

Hulp nodig bij adverteren via Instagram?

Onze social media experts weten als geen ander hoe zij de beste resultaten kunnen behalen binnen Instagram. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.