Story telling: 3 tips

Story telling is één van de meest effectieve manieren om identiteit aan jouw merk toe te voegen. Het wordt daarom ook vaak gebruikt bij content marketing. Door middel van story telling kan je ervoor zorgen dat jouw doelgroep een echte connectie voelt met jouw merk en dus met jouw bedrijf. Het is wel belangrijk dat het verhaal achter jouw merk authentiek, creatief en inspirerend is. Om jou hierbij te helpen hebben wij 3 tips op een rijtje gezet.

Ben je toe aan: 

Meer klanten, meer omzet én meer rust?

Met de 3M Formule van Free 2 Play helpen wij jouw onderneming groeien. Wij zorgen voor meer klanten, meer omzet én meer rust in je bovenkamer. 

Tip 1: geef jouw verhaal een begin, midden en einde

Zorg ervoor dat je een volledig verhaal verteld met een begin, midden en einde. In het begin wordt de persoon om wie het verhaal gaat geïntroduceerd, in het midden wordt het probleem van deze persoon verteld, en in het einde wordt er verteld hoe dit probleem is opgelost. 

Bijvoorbeeld:

• Begin: Joe wordt geïntroduceerd. Joe heeft een eigen webwinkel waarmee hij redelijk wat geld verdient, maar hij wilt graag meer verdienen. Hij heeft gehoord dat Social Advertising een goede manier is om meer klanten te krijgen, maar heeft zelf geen idee hoe hij hiermee moet starten.
• Midden: Joe heeft een eerste campagne opgezet binnen Facebook Ads. Hij heeft een redelijk bedrag uitgegeven maar geen nieuwe verkopen gerealiseerd. Hij heeft voor zijn gevoel nu geld weggegooid en begint de hoop te verliezen dat Facebook Ads ervoor kan zorgen dat zijn klantenbestand groeit. 
• Einde: Joe realiseert zich dat hij dit niet alleen moet doen en hulp moet inschakelen van een expert. Hij komt in aanraking met Free 2 Play Marketing en besluit een samenwerking aan te gaan. Binnen de eerste maand van de samenwerking ziet Joe zijn verkopen direct al stijgen. 

Met dit voorbeeld worden mensen in de e-commerce branch direct aangesproken. Mensen die in een soortgelijke situatie als Joe zitten, zullen het probleem van Joe herkennen en interesse krijgen in de oplossing: de samenwerking met Free 2 Play Marketing.

Tip 2: ga niet over op een verkoopverhaal

Je bent een verhaal aan het vertellen en geen verkoop pitch aan het houden. Jouw doelgroep zal een verkoop pitch namelijk direct herkennen en dit zal ervoor zorgen dat de interesse in jouw bericht snel afneemt. 

Een goed verhaal zorgt voor interactie en kan mensen bij elkaar brengen. Maar hiervoor moet het wel een oprecht verhaal zijn. Je kunt de naam van de persoon waar het over gaat veranderen voor privacy redenen, maar probeer niet meer te veranderen. Zodra jouw doelgroep namelijk het idee krijgt dat dit een verkoopverhaal is in plaats van een echt verhaal, is de interesse weg. 

Tip 3: spreek de taal van jouw doelgroep

Een goed verhaal betekent niks als jouw doelgroep het verhaal niet begrijpt. Ga daarom na wie jouw doelgroep is en welke taal zij spreken. Wat voor de ene doelgroep werkt, werkt niet per se ook voor een andere doelgroep. 

Om de aandacht van jouw doelgroep te grijpen moeten zij zich aangesproken voelen. En ze voelen zich alleen aangesproken als jij hun taal spreekt. Ga dus na wat voor termen jouw doelgroep gebruikt en probeer zo min mogelijk in jouw eigen taal te praten als deze niet overeenkomt met de taal van jouw doelgroep.

Hulp nodig bij story telling?

Dan ben je bij Free 2 Play aan het juiste adres! Onze experts hebben enorm veel ervaring met het schrijven van story telling voor verschillende bedrijven. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met één van onze experts aan.