WhatsApp Business

WhatsApp Business maakt het mogelijk om een officieel zakelijk WhatsApp account aan te maken voor jouw bedrijf. Zo kun je gemakkelijk in contact komen met jouw klanten, via een zakelijk nummer. De WhatsApp Business Applicatie is de gratis variant en wordt voornamelijk gebruikt door kleine bedrijven. De WhatsApp Business API is bedoeld voor het MKB en grote corporaties. In deze blog hebben wij het enkel over de gratis versie van WhatsApp Business.

Ben je toe aan: 

Meer klanten, meer omzet én meer rust?

Met de 3M Formule van Free 2 Play helpen wij jouw onderneming groeien. Wij zorgen voor meer klanten, meer omzet én meer rust in je bovenkamer. 

Wat is WhatsApp Business?

WhatsApp Business is de officiële zakelijke oplossing van WhatsApp Inc. Het is speciaal gemaakt voor bedrijven om via de app te communiceren met hun klanten. Met meer dan 1,5 miljard actieve gebruikers wereldwijd, is WhatsApp ook het ideale platform om in contact te blijven met jouw klanten.

Met een WhatsApp Business account kun je makkelijk contact leggen met jouw klanten, jouw producten en diensten laten zien en automatisch berichten versturen. Het is een handige tool voor ondernemers om nog meer op te vallen en professioneel over te komen. En het werkt hetzelfde als de normale versie van WhatsApp.

Koppel een vast telefoonnummer

Bij WhatsApp Business is het mogelijk om een vast telefoonnummer te koppelen in plaats van een 06 nummer. Dit is ideaal omdat je met het telefoonnummer van jouw bedrijf kunt communiceren en geen nieuw nummer hoeft aan te vragen. Medewerkers kunnen hun zakelijke telefoonnummers ook koppelen aan WhatsApp Business.

Maak een bedrijfsprofiel aan

Na het toevoegen van jouw nummer kun je een bedrijfsprofiel aanmaken. Hier kun je extra informatie over jouw bedrijf beschrijven, zodat het zichtbaar is in WhatsApp. Je kunt hier jouw bedrijfsnaam, logo, website en e-mailadres vermelden.

Voeg jouw openingstijden toe

Met WhatsApp Business kun je jouw openingstijden instellen in WhatsApp. Hiermee kun je aangeven wanneer jullie geopend zijn en wanneer jullie bereikbaar zijn via WhatsApp. Het is ook mogelijk om een automatisch bericht in te stellen buiten openingstijden.

Voeg automatische berichten toe

Het is mogelijk om een automatisch bericht te sturen naar iemand die jou een WhatsApp bericht stuurt. Dit kan bijvoorbeeld een afwezigheidsbericht of een automatische begroeting zijn.

Voeg templates toe

Het is ook mogelijk om templates toe te voegen. Bij WhatsApp worden dit ‘snelle antwoorden’ genoemd. Templates schelen enorm veel tijd bij het typen van berichten. Je kunt deze templates in elk gesprek gebruiken.

Maak een WhatsApp link aan

WhatsApp Business biedt de mogelijkheid om een WhatsApp link aan te maken. Hiermee kan iemand jou bereiken op WhatsApp, zonder dat deze persoon jouw telefoonnummer heeft opgeslagen op zijn of haar telefoon.

Ben jij ook toe aan: meer klanten, meer omzet en meer rust?

Bij Free 2 Play hebben wij al enorm veel bedrijven geholpen met het krijgen van meer klanten. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend gesprek.